Udruženje odgajivača goveda simentalske rase ''KOLUBARSKI SIMENTALAC'' - Valjevo



Udruženje ''Kolubarski simentalac'' osnovano je u proleće 2012.g. Od samog početka uz logističku podršku osnovne odgajivačke organizacije ''ZOON'' Valjevo zauzet je stav, da ono što se izglasa na prolećnoj godišnjoj skupštini realizuje u toku godine.
U cilju razvoja zajedništva, stvaranja preduslova za jačanje solidarnosti među odgajivačima Udruženje je razvijalo i promovisalo partnerske odnose sa relevantnim činiocima koji se na bilo koji način bave stočarstvom: Udruženje ''Kolubara'' Lajkovac, PSSS ''Valjevo'', ''PKB'', ''Institut za krmno bilje'', ''Biokom'', Poljoprivredni fakultet u Zemunu i dr.

Edukacije, predavanja, ekskurzije, promocija Udruženja u sredstvima javnog informisanja samo su deo aktivnosti koje se realizuju u toku jedne kalendarske godine. Na to treba dodati i tradicionalnu stočarsku zabavu, kao i podelu novogodišnjih paketića deci i unucima naših članova. Kako svi programi zahtevaju određena finansijska sredstva Udruženje uz članarinu svojih članova, prihode od obrade papaka (boks je vlasništvo udruženja), učestvovanjem na konkursima lokalne samouprave svaku godinu završava finansijski pozitivno. Udruženje broji 160-200 članova (u zavisnosti od plaćanja članarine).

Adresa: Solunska 4 14000 Valjevo mail: kolubarski.simentalac@gmail.com
Predsednik: Milošević Slobodan - 066/286-088
Kontakt osoba: Ivanović Vladica -063/649-307